STIMSON
Rockport Residence-0538 web.jpg

Rockport Residence

Rockport, MA

 The client wanted to create a new summer residence for their family and for entertaining visitors. Though the site was small, the planned program for the site was ambitious, and included: a spa, outdoor dining area with pergola, fire pit, volley ball court, and outdoor showers. Walls of local stone provide a framework tying the disparate site elements together. The front entry garden serves as a threshold while providing privacy from the street and neighbors. The side yard serves as a shared lawn space inviting connections to the property to the west, also owned by the client. The top of the existing seawall was restored with a new blackened stainless steel guardrail added for safety, while native coastal meadow species add seasonal color and interest.   Collaborators  Epstein Joslin Architects

The client wanted to create a new summer residence for their family and for entertaining visitors. Though the site was small, the planned program for the site was ambitious, and included: a spa, outdoor dining area with pergola, fire pit, volley ball court, and outdoor showers. Walls of local stone provide a framework tying the disparate site elements together. The front entry garden serves as a threshold while providing privacy from the street and neighbors. The side yard serves as a shared lawn space inviting connections to the property to the west, also owned by the client. The top of the existing seawall was restored with a new blackened stainless steel guardrail added for safety, while native coastal meadow species add seasonal color and interest.

Collaborators
Epstein Joslin Architects

Connaughton_Rockport Residence_3 Edit-2.jpg
Rockport Residence-0223 web.jpg
Rockport Residence-0446 web.jpg
Rockport Residence-0521 web.jpg
Rockport Residence-0571 web.jpg
Rockport Residence-0632 web.jpg
Rockport Residence-0695 web.jpg