STIMSON
March Images - Jan Faza EDIT.jpg

News

March 2015

 

STIMSON Won 3 Boston Society of Landscape Architects Awards

STIMSON is honored to announce that we received three awards from the Boston Society of Landscape Architects (BSLA) this year! Seven awards were given in the Residential and Garden Design category this year, and we are excited that our Cove House project received an Honor Award and Clyde Street Residence received a Merit Award. Our Concord Academy Athletic Fields project received a Merit Award in the category of Pre K-12. We are thrilled to have our work recognized among other impressive works in our region.

Cove House – BSLA Honor Award

Situated on four acres of beautiful coastal landscape, Cove House was sited to take advantage of the expansive views of Quissett Harbor while also respecting the historic property. In collaboration with the owners and architects, a contemporary intervention was designed to capitalize on the existing sunken garden of the previous historic residence, while also working with the natural grade change of the coastal embankment. The residence, garage and parking are held near the edge of the property taking advantage of existing grade, vegetation, and program. The architecture, along with the landscape, frame views to the Harbor while also directing you through a series of terraced gardens. Maintaining the existing sunken garden allowed for a pedestrian bridge to be constructed linking the guest parking court to the main residence. This project was extensive in working with the conservation commission to restore the coastal bank and create a native plant palette.

Clyde Street Residence – BSLA Merit Award

This project involves the construction of a new residence, gym building, pool house, and associated landscape on a property in Chestnut Hill, MA. The owners requested a sophisticated and modern landscape with a large play lawn for athletic use, a pool area, kitchen garden, and terraces for entertaining. The existing site was wrapped by a canopy of evergreens and declining understory, and was restored to fit the surroundings. The project is a successful example of the insertion of a modern design into a natural, wooded, suburban context, blending contemporary forms within an existing tree canopy, meadow and streetscape in a landscape offering strolling opportunities and a fitting setting for a beautiful modern home. Conceived in close collaboration with the owner and architects, the landscape has become a successful retreat from the city for the owner and an admired venue for large, upscale fundraising events.

 

 
March.jpg
Ngoc Doan