STIMSON
01_Cove House.jpg

Cove House

Woods Hole, MA

 Situated on four acres of beautiful coastal landscape, Cove House was sited to take advantage of the expansive views of Quissett Harbor while also respecting the nature of the historic property. In collaboration with the Architect, a contemporary intervention was designed to capitalize on the existing sunken garden of the previous historic residence, while also working with the natural grade change of a coastal embankment. The residence, garage and parking are held near the edge of the property taking advantage of existing grade, vegetation, and program. The architecture, along with the landscape, frame views to the Harbor while also directing you through a series of terraced gardens. Maintaining the existing sunken garden allowed for a pedestrian bridge to be constructed linking the guest parking court to the main residence. In partnership with the conservation commission, extensive work was completed to restore the coastal bank and create a native palette.   Recognition  Boston Society of Landscape Architects | Honor Award 2015   Collaborators   Leroy Street Studio   Photography  Christian Phillips Ngoc Doan

Situated on four acres of beautiful coastal landscape, Cove House was sited to take advantage of the expansive views of Quissett Harbor while also respecting the nature of the historic property. In collaboration with the Architect, a contemporary intervention was designed to capitalize on the existing sunken garden of the previous historic residence, while also working with the natural grade change of a coastal embankment. The residence, garage and parking are held near the edge of the property taking advantage of existing grade, vegetation, and program. The architecture, along with the landscape, frame views to the Harbor while also directing you through a series of terraced gardens. Maintaining the existing sunken garden allowed for a pedestrian bridge to be constructed linking the guest parking court to the main residence. In partnership with the conservation commission, extensive work was completed to restore the coastal bank and create a native palette.

Recognition
Boston Society of Landscape Architects | Honor Award 2015

Collaborators
Leroy Street Studio

Photography
Christian Phillips
Ngoc Doan

150309_Cove House.jpg
100122_Bernstein Study web.jpg
Elevations web.jpg
14 Cove House ND.jpg
02_Cove House.jpg
17 Cove House ND.jpg
18 Cove House ND.jpg
07_Cove House.jpg
0287-cpp-2296.jpg
0287-cpp-2294.jpg
06_Cove House.jpg
19 Cove House ND.jpg
03_Cove House.jpg
04_Cove House.jpg
05_Cove House.jpg
09_Cove House.jpg
21 Cove House ND.jpg
10_Cove House.jpg
11_Cove House.jpg
15 Cove House ND.jpg
16 Cove House ND.jpg
20 Cove House ND.jpg
22 Cove House ND.jpg