STIMSON
 The landscape plan for the Mind Brain Building Renovations at Brown University includes renovation of the streetscape at Thayer, an addition of an accessible ramp at Lincoln Field entrance, and a courtyard design that will serve as both an outdoor informal gathering place and a quieter, contemplative space.  A simple planting palette of understory trees, linear evergreen hedges, and groundcover is reminiscent of the more traditional landscapes outside the courtyard. A refined palette of paving materials creates an interesting pattern when viewed from above. The division of a single open courtyard into a gathering plaza and a smaller, more intimate space creates a versatile outdoor space for the Metcalf Mind Brain Building.

Brown University Metcalf Mind Brain Courtyard

Providence, RI

 The landscape plan for the Mind Brain Building Renovations at Brown University includes renovation of the streetscape at Thayer, an addition of an accessible ramp at Lincoln Field entrance, and a courtyard design that will serve as both an outdoor informal gathering place and a quieter, contemplative space.  A simple planting palette of understory trees, linear evergreen hedges, and groundcover is reminiscent of the more traditional landscapes outside the courtyard. A refined palette of paving materials creates an interesting pattern when viewed from above. The division of a single open courtyard into a gathering plaza and a smaller, more intimate space creates a versatile outdoor space for the Metcalf Mind Brain Building.

The landscape plan for the Mind Brain Building Renovations at Brown University includes renovation of the streetscape at Thayer, an addition of an accessible ramp at Lincoln Field entrance, and a courtyard design that will serve as both an outdoor informal gathering place and a quieter, contemplative space.

A simple planting palette of understory trees, linear evergreen hedges, and groundcover is reminiscent of the more traditional landscapes outside the courtyard. A refined palette of paving materials creates an interesting pattern when viewed from above. The division of a single open courtyard into a gathering plaza and a smaller, more intimate space creates a versatile outdoor space for the Metcalf Mind Brain Building.

Brown Courtyard ND 3.jpg
Brown Courtyard ND 5.jpg
Brown Courtyard ND 6.jpg
Brown Courtyard ND-8.jpg